Microsoft с нови приложения за Android

Microsoft с нови приложения за Android
A A+ A++ A

С идването на Сатя Надела начело на Microsoft компанията започна да се променя и един от признаците за това е отварянето към другите платформи. Американската компания вече поддържа не само своите, но не се бои и да пуска приложения и за конкурентните - преди дни Microsoft дори отвори достъпа до своя вътрешен проект Garage, който дава възможност на служителите й да използват свободното си време за създаване на експериментални приложения или решения. Началото му е през 2009 година, а в него са се включили 10 000 от служителите нa софтуерния гигант.

Проектите в Microsoft Garage покриват iOS, Windows, Android и дори Xbox One и с времето ще стават все повече и разнообразни. Сред най-интересните, които вече могат да се изпробват от всеки желаещ, са и няколко за Android. Например Next Lock Screen иска да подобри екрана в заключено положение на телефоните с платформата като покаже разнообразна информация - записи от календара, пропуснати обаждания, входящи писма, съобщения и други. Добавена е опция за бърз достъп до избрани съобщения, а освен това има и лесен начин за набиране - например включване в конферентен разговор директно от записа в календара и с автоматично въвеждане на персоналния код за достъп.

Друго приложение за Android с името Journeys & Notes е създадено с идеята за създаване на дневници за пътувания. Подобно на Foursquare показва съвети от други потребители за местата, които посещавате. На свой ред приложението Microsoft Torque е предназначено за Android Wear и заменя гласовото търсене с ключова дума OK Google. Достатъчно е потребителите да направят жест с ръката с часовника с Android Wear, за да стартират гласово търсене с Bing. Друго интересно приложение е Tetra Lockscreen за Windows Phone, което показва разнообразни уиджети и информация върху екрана в заключено положение.

http://www.microsoft.com/garage

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »