Разрешиха строителството на Кара дере, идват нови протести

Разрешиха строителството на Кара дере, идват нови протести
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от "Да спасим Кара дере", които обжалваха меморандума между държавата и "Мадъра Юръп" АД за изпълнение на инвестиционен проект в местността Карадере.

Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес от оспорване и могат да се месят в инвестиционния проект само, ако са собственици. ВАС също приема, че върху терените на "Мадъра Юръп" АД могат да бъдат реализирани инвестиционни проекти след реализиране на процедурите по двата биологични закона.

По тази причина от Националната асоциация "Българско Черноморие" (НАБЧ) искат оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ и очакват те да бъдат подадени и приети следващата седмица. Ако оставките не бъдат подадени, НАБЧ са готови на протести.

Асоциацията обръща сериозно внимание на това, че според тях "е време да се спре практиката псевдозелени активисти задкулисно да се срещат по кабинетите в МОСВ с министър, заместник-министри и администрация и да договарят мероприятия, водещи до регрес в развитието на Черноморието".

Гражданската инициатива "Да спасим Кара дере" организира в края на миналия месец флашмоб пред Министерски съвет в защита на Карадере (на снимката долу):

#Кара дере #Черноморие #заместник-министри #министър #протести #МОСВ #Върховният административен съд #ВАС #жалба #протестиращи #меморандум #инвестиционен проект #местност #Българско Черноморие #оставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »