Пациент почина заради асансьор в профилактика

Пациент почина заради асансьор в профилактика
A A+ A++ A

60-годишният В. Николов почина днес пред болницата в Благоевград, след като му прилошало при личния лекар, и близките му обвиниха медицинския персонал. От спешната помощ пък се оплакаха от асансьорите, които не им помагат, а спъват работата им.

Докторът се обадил на 112, когато видял, че пациентът колабира. Към кабинета от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) по стълбите тръгнали дежурният лекар, медицинска сестра и шофьор. Те се качили по стълбите, тъй като малкият асансьор, ползван от пациентите и общопрактикуващите лекари, от днес е в профилактика заради зачестилите инциденти, при които само за месец загинаха двама човека.

В сградата на поликлиниката има още един - по-голям асансьор, който бил изцяло обновен в началото на тази година. Проблемът при него е, че се пуска с чип, който обаче се намира в Спешно-приемното отделение (СПО) на МБАЛ-Благоевград.

Качвайки се при почувствалия се зле пациент, дежурният в ЦСМП лекар, чиято централа се намира в същото затворено каре на поликлиниката, поставил мъжа на леглото в лекарския кабинет. Лекарят и шофьорът носели само стол на колела. Понеже пациентът се влошил, се обадили за носилка. Тя обаче се забавила заради въпросния чип.

В двора на поликлиниката, на 10 метра от спешното отделение, мъжът издъхнал. Смъртта му вероятно е настъпила вследствие на мозъчен кръвоизлив. Положението било неспасяемо, но близките се нахвърлили на шофьора, който при спешни повиквания е и санитар.

Починалият днес мъж се е оплаквал още от миналата неделя, но едва днес го убедили да отиде на лекар. Близките му не са пожелали аутопсия.

"Ние си плащаме солидарно таксата за малкия асансьор. Правилно е, че е в профилактика, но какво да правят пациентите ни. Пред дни мой пациент колабира на път за лабораторията на втория етаж, понеже малкият асансьор бе зает. Редно е докато тече профилактиката на малкия, да имаме достъп до чипа за екстремни случаи", коментира един от общопрактикуващите лекари в здравното заведение.

 

#пациент #почина #асансьор #Благоевград #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"