Зимата дойде

Зимата дойде
Снимка: Новините.бг
A A+ A++ A

През нощта крещу събота в София и в почти цялата западна част на страната се натрупа първата снежна покривка. 

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка с валежите от сняг започнаха обработки на улици и булеварди.

Първите обработки са започнали след 4.00 часа в планински райони като Витоша и Панчарево. 

Метеорологичната обстановка се усложнява под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море средиземноморски циклон. На 25 октомври е обявен оранжев код в 19 области на Централна, Южна и Източна България заради бурен вятър, интензивни валежи от дъжд, както и заради снежни виелици, съобщиха от НИМХ.

Дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Южна България, а слаби или почти без валежи ще бъде по поречието на река Дунав. Ще бъде ветровито. С умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен североизточен вятър ще нахлува студен въздух. В по-голямата част от страната сутрешните температури ще бъдат между 2° и 7°, в югоизточните райони и по крайбрежието на морето – до 10-12°, а през деня ще се понижават.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг и намалена видимост. Значителни ще бъдат количествата, главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще има снежни виелици, а по планинските проходи ще се образуват и навявания.

#зима #сняг #температури #силен вятър #валежи #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »