Бедствено положение в Бургас - затвориха пътища, издирват овчар

Бедствено положение в Бургас - затвориха пътища, издирват овчар
Снимки: BurgasNews
A A+ A++ A

Кметът на община Бургас Димитър Николов обяви бедствено положение, съобщиха от общината.

Решението се отнася за комплексите „Меден рудник“, „Акациите“ и „Победа“, село Извор, село Маринка, вилна зона „Черниците“ и рибарско селище „Ченгене скеле“.

Изцяло затворен за движение е централният път Бургас – Созопол, както и Бургас – Извор.

Община Бургас призовава жителите и гостите на населените места в района да не се предприемат никакви пътувания.

Спасителни екипи издирват овчар в село Маринка

50 човека са евакуирани от къщите си от вилна зона „Черница“ днес преди обед заради проливните дъждове и силният вятър. Лошите метеорологични условия създават проблеми на много места в района.

Мобилизирани са екипи на полицията, пожарната безопасност и дирекция "Управление при кризи и опазване на обществения ред". Акцията за отстраняване на проблемите се ръководи от кмета Димитър Николов.

Два от язовирите в общината – край село Извор са с повишено ниво на водата. Повишено е нивото и на река Изворска и има опасност от преливане на пътя Бургас – Извор /край моста на река Изворска/. В 12,30 ч. движението за автомобили там бе затворено.

Спряно е пътуване и на градския транспорт за селото. В момента на място се изпраща строителна техника, която да се преправя път за изтичане на водата. На този етап няма залети къщи или бедстващи хора там. Водата се излива в земеделските ниви.

Наводнен е и манастирът в местността „Аязмото“ край комплекс „Меден рудник“. В момента там се намира екип, който извежда намиращи се там хора. Майка Серафима и свещеник са отказали на напуснат манастира. По тази причина на мястото е оставен дежурен полицай.

Днес преди обед силният вятър е изтръгнал дърво с корените до блок 28 в комплекс „Зорница“. То е нанесло щети на лек автомобил. Няма пострадали хора.

Над 30 сигнала са постъпили от сутринта в община Бургас. Няколко от тях са за отворени от силния вятър ел. табла, както и за паднали клони в комплексите и Морската градина.Има и сигнали за преплетени жици и наводнени мазета.

От 11 до 12 ч. в Бургас са се излели 32 литра на кв. м.

Наводнени къщи има в село Ясна Поляна и Ново Паничарево, в община Приморско, съобщи кметът на Приморско Димитър Германов. „Проблемите са в село Ново Паничарево и Ясна поляна. Там има наводнени къщи. Не мога да кажа колкото са като брой. Уточняват се последиците. Най-важното е, че преди два-три часа успяхме да евакуираме хората на по-високи места, така че да намалим риска да застрашим нечий живот”, каза Германов пред "Фокус".

#бедствено положение #Бургас #пътна обстановка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници