35 см е снегът в Родопите

35 см е снегът в Родопите
Снимка: БГНЕС архив
A A+ A++ A

35 см снежна покривка измериха по проходите „Превала”, „Пампорово” и „Рожен” до обяд и продължава да вали мокър сняг, който създава проблеми най-вече с паднали дървета.

Над 100 дървета са паднали по пътя Смолян – Пампорово – Чепеларе, информира областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов, който се намира на място в района на Чепеларе. И той констатира общия проблем в първия истински зимен ден - 2/3 от водачите, особено тези, които не са от област Смолян, са с летни гуми и без вериги. "Това създава изключителни трудности за пътната обстановка”, каза пред "Фокус" Кръстанов.

Спряно е електрозахранването в района на Баните, има пропадане на пътища в някои райони на Смолянска община.

Бедствено положение е обявено в община Баните, област Смолян. Причината е проливните дъждове, които са оставили без ток повечето населени места в общината, активизирали са множество свлачища, които са затрупали леки автомобили и са прекъснали пътища, има и излезли реки от коритата.

Но няма пострадали и бедстващи хора в общината, увери кметът Райчо Данаилов. Щетите до момента са около 500 000 лв. Сформирани са екипи с хора и техника, които разчистват свлачищата и осигуряват нормалната проходимост на пътищата в общината.

В района на Девин – Борино – Доспат също има значителен снеговалеж, който създава много голямо напрежение в движението.

30 см. е снежната покривка в Пампорово, съобщиха от Планинската спасителна служба. Температурата на въздуха е 0 градуса и продължава да вали сняг. Спасителите не препоръчват на туристите да излизат в планината. Лифтовете в курорта не работят.

Заради снеговалежа е въведено е временно ограничение за движение на моторните превозни средства с вериги, а на товарните - без ремаркета и полуремаркета, през проходите „Рожен“, „Пампорово“ и „Превала“. Временно се ограничава движението по път III-866 Кричим-Девин поради свличане на земна маса в участъка между стените на яз.Въча и яз. Кричим.

#сняг #Пампорово #Смолян #пътища #пътна обстановка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници