Бедствено положение в Габрово, спряха движението

Бедствено положение в Габрово, спряха движението
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От 14 часа бедствено положение е обявено и на територията на община Габрово.

Забранено е движението на моторни превозни средства на територията на общината. От управата на Габрово апелират пешеходците да не излизат навън, ако не е крайно наложително.

45 човека, от които 20 ученици, са останали на гара Съботкови, след прекъсването на движението на влака в това направление.

27 октомври е обявен за неучебен ден

за всички училища на територията на община Габрово, съобщиха от пресцентъра на общината.

Общинските власти съобщават, че е въведен план за защита при бедствия и са мобилизирани всички структури, ангажирани с неговото изпълнение. От сутринта са мобилизирани Общинският съвет за сигурност и Щабът за изпълнение на плана за защита при бедствия.

Обилният и интензивен снеговалеж в общината продължава. Обстановката продължава да се усложнява. Височината на снежната покривка в централната градска част е над 30 см.

Поради аварии, причинени от тежкия и мокър сняг без ток са над 50 села и 4 квартала – Ябълка, Шумели, Априлово, Гачеви, Трънито. Силно затруднено е движението на колите на общинския пътнически транспорт в града и към селата. Спрени са междуградските линии посока Габрово – Севлиево и Габрово - Велико Търново.

Видимостта на територията на цялата община, включително на прохода Шипка и към курортен комплекс Узана, е силно ограничена. Температурата там е минус 5 градуса, височината на снежната покривка - 45 см, духа силен вятър и има навявания.

Проходът Шипка е вече проходим

но - при зимни условия. Пътната настилка се почиства и опесъчава. Има забрана за движение на МПС с обща маса над 10 тона. Температурата на въздуха там е минус 4°С. В района вали обилен сняг с навявания. Височината на снежната покривка на прохода е около 40 см.

 

#бедствено положение #Габрово #обстановка #пътища #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"