220 л на кв. м в Бургас, дете загина на пътя Айтос - Карнобат

220 л на кв. м в Бургас, дете загина на пътя Айтос - Карнобат
Снимка: БГНЕС архив
A A+ A++ A

Вече в цялата Бургаска област е обявено бедствено положение. Тежка катастрофа на пътя Айтос – Карнобат отне живота на дете.

Валежите достигнаха рекордните 220 литра на кв. метър. Засега няма жертви и бедстващи хора, съобщиха от областната администрация.

Поради аварийната ситуация без вода ще останат селата Веселие, Габър, Твърдица, Маринка, Извор, Присад и Кости.

Към момента е невъзможно отстраняване на авария на уличен водопровод в комплекс "Лазур" в Бургас. Жители от комплекс "Възраждане" също сигнализираха, че са без вода от 18 часа.

Пътищата Созопол- Бургас и Бургас - Средец в двете посоки остават затворени.

Влошените метеорологични условия са главната причина за тежка катастрофа на пътя Айтос – Карнобат, при която е загинало 4-месечно дете, а родители му са в реанимацията.

Засега няма загинали или бедстващи хора поради наводненията, но положението е тревожно и има опасност от нови поражения.

Валежите са придружени и от ураганен вятър, който достига до 28 м в секунда и създава опасности за наранявания от паднали предмети, клони и дървета. Всичко това генерира неочаквани рискове за населението и Кризисният щаб препоръчва и настоява гражданите да не предприемат пътувания из областта тази вечер и по възможност утре през целия ден.

През изминалия ден особено тежко бе положението в Крайморие, село Черни връх, Рибарското селище, което продължава да е откъснато. Още по обяд в Бургаската община бе обявено бедствено положение. Има големи наводнени площи в с. Равна гора, Ново Паничарево, Кости, Бродилово, Ясна поляна.

Повечето от язовирите в областта и край тези селища контролирано преливат. Евакуирани са успешно хора от местността Черницата. Има една срутена къща в Меден рудник, без жертви.

#бедствено положение #Бургас #катастрофа #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"