С 300 млрд. инжекции от инвестиции ЕК създава условия за растеж

С  300 млрд. инжекции  от инвестиции ЕК създава условия за растеж
A A+ A++ A

До Коледа ЕК ще представи предложение за 300 млрд. инжекции от инвестиции в европейската икономика, за да може колкото се може по-бързо да се създадат условия за растеж в Европа. Това каза в предаването „Брюксел 1” на Bulgaria on air заместник-председателят и европейски комисар по бюджета и човешките ресурси на Европейска комисия Кристалина Георгиева.

По думите й това е първият от двата големи приоритета пред новата ЕК в следващите няколко седмици според обещанието, дадено от Жан Клод Юнкер.

"Втората голяма задача е като екип да можем да покажем, че сме в състояние да разчупим стереотипите на работа от миналото, където всеки комисар си имаше своя област и донякъде общуването беше много ограничено”, посочи Георгиева.

Координационната функция на вицепрезидента ще бъде различна - „В моя случай ще бъде координационна за всички комисари, защото всеки има нужда от бюджет и всеки работи с хора. За другите колеги-вицепрезиденти координационна в рамките на тази тема, която им е дадена на тях като задача”, обясни Кристалина Георгиева. 

Опитът през последните пет години показва, че трябва да се върви към повече екипност и по-голяма гъвкавост, добави тя.

"Чака ни много работа, аз от отговорност не бягам”, каза Георгиева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"