Обзор: Футболен уикенд на дербитата

Обзор: Футболен уикенд на дербитата
A A+ A++ A

Дойде краят на една динамична футболна седмица с много изненади и зрелища по терените. В страхотния кръг на Шампионска лига, видяхме 40 гола за една вечер, първата победа на "Лудогорец" и нова порция атрактивен футбол. През уикенда бяхме свидетели на три от най-интересните мачове през сезона, а именно дербитата на нашето, английското и испанското първенство. 

 

Да започнем с поредното издание на Вечното дерби между отборите на "Левски" и "ЦСКА" от 13-ия кръг на “А” група. Въпреки лошите климатични условия мачът не бе отложен и се игра пред малко повече от 7000 запалянковци. За шести пореден път отборът на "ЦСКА" надделя в успорвания мач. “Червените” победиха с убедителното 3:0, след голове на Тони Силва, Сержио Буш и Борис Галчев. Това бе 7-мо поредно поражение за "Левски" в мачовете срещу градския съперник в последните няколко сезона, като “сините” са отбелязали едва 1 попадение. Агитките на двата тима се отличиха с оригинални хореографии и духът на дербито се чувстваше, въпреки че стадионът изглеждаше празен. След победата ЦСКА продължава да бъде едноличен лидер в първенството с 32 точки и голова разлика 29:6. “Армейците” дадоха сериозна заявка за титлата, след като се откъснаха на цели 7 точки от втория "Лудогорец".

 

Нека преместим фокуса ни на друго, далеч по старо и известно дерби между отборите на "Барселона" и "Реал Мадрид". Мачът между двата тима, известен още като “Ел Класико” се игра на “Сантиаго Бернабеу” в съботния ден на уикенда. “Мадридчани” надиграха отборът на "Барселона" в страхотен двубои, който завърши при резултат 3:1. “Каталунците” откриха резултата още в 3-тата минута след прецизен удар на Неймар от границата на наказателното поле. След 30 минути игра съдията показа бялата точка след съмнителна игра с ръка на Пике в наказателното поле. Зад топката застана Кристиано Роналдо и бе точен, за да върне равенството - 1:1. През второто полувреме домакините имаха превез в играта и заслужено стигнаха до пълен обрат след голове на Пепе с глава и на Карим Бензема след бърза контраатака на мадридчани. Успехът прати "Реал Мадрид" само на точка от първото място, което заема Барселона и направи интригата за титлата още по-голяма.

 

Дербито на деветия кръг на Премиър Лийг далеч не бе толкова резултатно. Отборите на "Манчестър Юнайтед" и "Челси" завършиха при резултат 1:1. Мачът на “Олд Трафорд” бе важен и за двамата селекционери Луис Ван Гаал, който цени всяка точка след неубедителния старт на “червените дяволи”, които са на 8-ма позиция в класирането и Жозе Моуриньо, който изведе "Челси" до първото място без допуснато поражение. В 53-та минута  Дидие Дрогба заслужено откри резултата с глава след центриране от ъглов удар. Робин ван Перси, който се бе нагърбил със задачата да стои на гол линията се намеси неубедително и “сините” поведоха в резултата. В 94-тата минута, която бе последна от даденото продължение именно той се разписа от центриране пред другата врата. След точен удар на Мароан Фелайни и спасяване на стража на Челси, топката попадна в Робин ван Перси, който измъкна важната точка за "Манчестър Юнайтед" и направи резултата 1:1.

#дерби #Левски #ЦСКА #Барселона #Реал Мадрид #Челси #Манчестер Юнайтед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници