Обстановката в страната постепенно се нормализира

Обстановката в страната постепенно се нормализира
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обстановката на територията на област Бургас постепенно започва да се нормализира, съобщи Димитър Христов, главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка” в Областна управа Бургас, цитиран от "Фокус".

Бедственото положение за област Бургас, което бе обявено след заседание на Кризисния щаб в събота, е отменено, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Бургас.

Все още в община Царево има населени места без ток – Резово и Синеморец. Село Извор в община Бургас е без вода. На другите места водоподаването и електроенергията са възстановени. Водата на моста на река Велека към Синеморец се е оттекла.

Възстановено e и движението на моторни превозни средства по път ІІ-9901 Бургас - Ахтопол - Синеморец, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Към момента на територията на област Бургас валежи няма, но по-късно се очакват нови.

Главен инспектор Тошко Бързилов от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" обяви, че няма бедстващи хора в страната. Той допълни, че продължава работата на екипите за разчистване на пътища и наводнени домове.

Обстановката в община Габрово остава тежка.

Бедственото положение в общината не е отменено. 27 октомври е обявен за неучебен ден за всички училища на територията на общината.

Преустановено е движение на влакове. Блокирани са 45 човека, от които 20 ученици на гара Съботковци.

Без ток са 5 квартала и 60 села от община Габрово. Пътните настилки са заснежени, а на много места пътните артерии не са почистени. 

#страна #обстановка #Бургас #Габрово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници