Правят кадастрални карти на над 20 населени места

Правят кадастрални карти на над 20 населени места
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Агенцията по геодезия, картография и кадастър открива производство за създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри за нови над двадесет населени места, съобщиха от агенцията.

Населените места са в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Ловеч, Плевен, Перник, Разград, Стара Загора, Хасково, Шумен, Софийска област, както и за седем района на Столична община.

Създаването на кадастрална карта и регистри се финансира от държавата и гражданите нямат финансови ангажименти към тази дейност, припомнят от агенцията. За да е вярно, пълно и актуално отразяването на данните в информационните масиви на АГКК, собствениците на имотите трябва да представят копие от нотариален акт или документ за собственост на недвижим имот на служител от съответната служба по геодезия, картография и кадастър  или на фирмата – изпълнител, избрана да изработи кадастралната карта и регистри. Собствениците на апартаменти в жилищни блокове и кооперации също трябва да предоставят копие от документ за собственост.

За улеснение и за по-голяма сигурност на гражданите за опазване на личните им данни документите могат да бъдат подавани по електронен път на електронната поща на съответната Служба по геодезия, картография и кадастър, отбелязват от държавната агенция.

#кадастър #кадастрална карта #регистри #имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"