Трима очевидци на убийството на Шмид

Трима очевидци на убийството на Шмид
Снимка: Флагман
A A+ A++ A

Трима свидетели са записани като очевидци на убийството на Красимир Гочев – Шмид според публикувания днес протокол на Софийския апелативен съд от заседанието му на 2 октомври, когато магистратите оставиха в ареста Михаил Туцов, който е обвинен за покушението.

Шмид бе убит на 20 май тази година в Своге до гаража на къщата си. Предполага се, че там го е причакал убиецът. Гочев излязъл от колата, след като паркирал и куршумите го покосяват. Умиря на място, а килърът успява да избяга.

Около месец след ареста на предполагаемия убиец Михаил Туцов разследващите обявиха, че участието му е доказано..

Според протокола на съда двама свидетели разказали, че той е държал автомат "Калашников" и боеприпаси за него през 2012 г. на съхранение в автоморга. Гилзите от този автомат и извадените от трупа са от едно и също оръжие, доказва балистичната експертиза.

Анонимен свидетел разказва, че видял лицето на извършителя. Други двама свидетели очевидци, наблюдавали прострелването. И тримата сочват, че убиецът е бил облечен в тъмни дрехи и е имал на главата си шапка с козирка. Един от тях допуска, че е възможно убиецът да е носил и маска.

#съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"