12 села в Габровско остават без ток

12 села в Габровско остават без ток
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все още с прекъснато електрозахранване са 12 села и кв. "Водици" в Габрово. Бедственото положение в Община Габрово продължава да бъде в сила.

Енергодружеството Енерго-про съобщи, че основен проблем са падащите от тежкия сняг клони и дървета, които възпрепятстват възстановяването на електричеството и причиняват нови аварии по електропреносната мрежа. По отстраняването на авариите работят 28 екипа на дружеството, сред които допълнителни екипи от Добрич, Варна и Шумен.

Аварията в един от основните тръбопроводи е отстранена и е възстановено нормално топлоподаване към абонатите на дружеството, съобщиха от Топлофикация Габрово.

Продължава работата по възстановяване на електрозахранването, разчистване на по-малките улици на територията на Габрово и селата, както и отстраняването на опасни дървета и клони.

Във вторник населените места в областите Велико Търново и Ловеч също продължиха дейностите по отстраняване на щетите, причинени от обилния снеговалеж през почивните дни. 40 села в област Велико Търново бедстваха без ток.

#Габрово #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"