Ангел Караньотов: Отказвам да търпя терора и унижението, на които съм подложен

Ангел Караньотов: Отказвам да търпя терора и унижението, на които съм подложен
A A+ A++ A

Най-успешният ни състезатели по мотоциклетизъм в последните години, Ангел Караньотов прекратява активната си състезателна дейност.

Изненадващото съобщение бе съпроводено с емоционален изблик на младежа, който само преди месец завърши на 5-то място в последния кръг от Световния шампионат в община Джесоло близо до Венеция и зае 7-мо място в генералното класиране за сезона:

"Отказвам да търпя терора и унижението, на които съм подложен от моята държава. В тези години аз разбрах, че спортът е политика. Разбрах, че е много важно кой ще е на власт, за да получа правото да се състезавам за България. Разбрах, че първо трябва да преодолея пречката "България" и след това да се справям с конкуренцията. Разбрах, че въпреки усилията на българската федерация по мотоциклетизъм, въпреки усилията и лишенията на моето семейство, въпреки моите скромни напъни, всичко е в ръцете на шайка некомпетентни кариеристи. Всичко е в ръцете на някакви "Дянковчета" и "Марианки", заяви Караньотов.

В допълнение състезателят Ангел коментира: "Аз съм само на 20 години и бъдещето е пред мен. Сега отивам на лекции в НСА. За по нататък ще видим".

Бащата на състезателя, Ивайло Караньотов, отправи специални благодарности към ръководството на федерацията по мотоциклетизъм за всички усилия и грижи, които са положили през годините за развитието на кариерата на Ангел.

За проблемите от финансов характер родителят намекна още след състезанието край Венеция.

"Не можем да имаме абсолютно никакви планове за бъдещето предвид политическата обстановка у нас", каза Ивайло Караньотов тогава. "Благодарение на Цветан Василев и БФ Мотоциклетизъм успяхме през тази година да бъдем достойни конкуренти на най-добрите в света, но не е ясно дали и в бъдеще ще получим необходимия финансов ресурс, за да продължим да бъдем сред елита в този спорт", призна Караньотов.

#Ивайло Караньотов #федерация #мотоциклетизъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »