Цвети Пиронкова загуби от Андреа Петкович

Цвети Пиронкова  загуби от Андреа Петкович
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветана Пиронкова на практика загуби шансовете си за полуфиналите, след като загуби от Андреа Петкович със 7-5, 6-2 във втората си среща от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София.

След два часа и седем минути Цвети претърпя поредно поражение. Първият сет, който определено беше най-дългият досега в турнира, беше доста оспорван, като двете си размениха по един пробив в началото. След това Петкович успя да пробие още два пъти и въпреки пробива на Цвети при 5-5 след час и 27 минути игра Петкович взе сета със 7-5. Вторият сет започна със сервис на Пиронкова, която за кратко отсъства от корта, заради проблем с палеца на крака си, но това не й попречи да вземе гейма си.

Последва гейм на нула за Петкович, която определено показа по-агресивно лице в тази част. След доста оспорван трети гейм, който на няколко пъти стигаше до равенство, Цвети успя да поведе с 2-1, но Петкович изравни при своя сервис. Последва пробив за Петкович, която преди сервиса си поведе с 3-2. Петкович проби пореден сервис гейм на Пиронкова и след 5-2, затвори мача с 7-5, 6-2.

Следващите срещи от групата Пиронкова ще се изправи срещу Карла Суарес Наваро, а Петкович ще премери сили с Доминика Цибулкова.

#Цветана #Пиронкова #Доминика Цибулкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »