Събират се за КТБ във финансовото министерство

Събират се за КТБ във финансовото министерство
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мерките, които да се вземат по проблема с Корпоративна търговска банка (КТБ), актуализацията на бюджета и този на здравната каса ще бъдат обсъдени на среща днес в Министерството на финансите.

Там отиват и депутатите от временната бюджетна комисия в парламента, които вчера разнищваха пет часа темата с Управителния съвет на БНБ.

Решението на депутатите бе поставените под специален надзор КТБ и Търговска банка "Виктория" да бъдат оздравени. За целта до 6 ноември парламентът трябва да гласува промени в Закона за кредитните институции. На тази дата трябва да започне и изплащането на гарантираните депозити в двете банки.

Очаква се утре, 31 октомври, БНБ да публикува данни за капиталовия недостиг в КТБ.

Според приетите в парламента 4 решения половината от необходимите средства за осигуряване на ликвидност в КТБ ще бъдат осигурени от акционерите, а другата половина от държавата. БНБ ще сключи договор с международна компания, която да установи какво е реалното състояние в банката.

Комисията одобри и проекта на Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС за разкриване на банковата тайна при изплащане на депозити от КТБ.

#Министерство на финансите #КТБ #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"