Microsoft представи своята мултиплатформена фитнес гривна

Microsoft представи своята мултиплатформена фитнес гривна
A A+ A++ A

Слуховете подсказваха, че премиерата на първата фитнес гривна на Microsoft е съвсем близо и това се оказа точно така. Компанията представи официално устройството и обновената си платформа Microsoft Health, която служи за събиране и организиране на разнообразни данни, свързани със здравето. Джаджата с име Microsoft Band работи с Android, iOS и Windows Phone и от днес се продава в ограничени количества в Щатите за 199 долара.



Гривната е с дизайн от Куентин Морис, който е разработил и контролера за Xbox One и е снабдена с 10 сензора за измерване на показатели като сърдечен ритъм, ниво на ултравиолетова радиация и стрес и може да работи 48 часа с един заряд на батерията. Добавен е и GPS приемник, който позволява ползването на устройството за записване на спортни данни и без с него да е свързан телефон, а данните се показват на дисплей с резолюция 310 x 102 пиксела. Той служи и за показване на известия за входящи разговори, писма, съобщения, ъпдейти от социални мрежи и дори за достъп до Cortana.



Microsoft иска да отвори платформата за други платформи и устройства и ще се опита да привлече различни компании, които да добавят съвместимост с нея към своите продукти. За синхронизацията на данните ще се грижи услугата Microsoft Health, която ще е в състояние да осигури по-добър поглед над физическото състояние на носещия гривната. Благодарение на специален интелигентен режим ще може да каже например кои упражнения са изгорили най-много енергия и колко добре сте спали миналата нощ. С времето ще има и възможност за комбиниране на фитнес данните с информация от календара и пощата в Office, с данни за местоположението и други.



Засега поддръжка за Microsoft Health има от Jawbone, MapMyFitness, MyFitnessPal и RunKeeper, но скоро се надяваме да видим и други имена. Ще има и опция за споделяне на избрани данни за физическото състояние от HealthVault към медицински лица. Добрата новина е, че другите компании ще могат да лицензират комбинацията от 10 сензора и я добавят и в свои устройства.



 



http://blogs.microsoft.com/blog/2014/10/29/introducing-microsoft-health/" target="_blank">http://blogs.microsoft.com/blog/2014/10/29/introducing-microsoft-health/">http://blogs.microsoft.com/blog/2014/10/29/introducing-microsoft-health/



http://www.microsoft.com/microsoft-band/en-us" target="_blank">http://www.microsoft.com/microsoft-band/en-us">http://www.microsoft.com/microsoft-band/en-us



 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници