Христо Мутафчиев: Вежди Рашидов е ОК за министър

Христо Мутафчиев: Вежди Рашидов е ОК за министър
A A+ A++ A

Вариантът Министерството на културата да бъде поето от предишния титуляр на този пост Вежди Рашидов е добър - това мнение изрази пред ТВ7 от името на актьорската гилдия председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

За себе си той няма колебания - "Не са ме канили, ако ме поканят, ще откажа".

Рашидов е наясно с проблемите и с належащата реформа в театъра и няма да се налага да преговаряме с него от самото начало, аргументира се Мутафчиев. Той бе категоричен, че няма да допусне повече културата да е последната дупка на кавала у нас.

Мутафчиев разказа за кампанията "Да оставим следи III", която е в заключителна фаза. Известни артисти и популярни личности бяха заснети от фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова, като се превъплътиха в различни образи. На 10 ноември фотосите ще бъдат продадени на търг по време на бутиков концерт на Лили Иванова и нейните музиканти.

Целта на кампанията е да се помогне на недоносените деца на България.

Със събраните средства ще бъдат закупени кувьози за неонаталните отделения на българските болници. "Кувьозите в тях са стари и непрекъснато дават дефекти, а те пък водят до малформации при новородените", обясяни Христо Мутафчиев.

#Христо Мутафчиев #Вежди Рашидов #министър #актьори #кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници