Xiaomi може би вече е трета при производителите на смартфони

Xiaomi може би вече е трета при производителите на смартфони
A A+ A++ A

Китайската компания Xiaomi продължава впечатляващото си настъпление на пазара на смартфони и през изминалото тримесечие може би се е наредила на трето място в глобалната класация след Samsung и Apple и преди LG и Huawei. Данните са на Strategy Analytics и разкриват, че за година доставките на компанията са се утроили до 18 милиона броя за третото тримесечие, а пазарния й дял се е увеличил от 2,1% до 5,6%. Ръст в доставките регистрират още LG и Huawei, а освен това са се увеличили и реализираните от останалите компании смартфони.


В интерес на истината единствената компания със спад на доставките е лидера Samsung, който има 79,2 милиона доставени смартфона за тримесечието при 88,4 милиона преди година. Корейската компания е намалила пазарния си дял от 35% през миналата година до 24,7% през тази. Спад има и в пазарното присъствие на Apple от 13,4% до 12,3%, макар че компанията е увеличила доставените смартфони. Това показва, че има много нови производители, които отнемат от пазарните позиции на познатите брандове.


Ако погледнем общия пазар на телефони Xiaomi е на пета позиция с 3,9% пазарен дял. Първото място е за Samsung с намалели до 101,7 милиона броя продажби и пазарен дял, който е редуциран до 22,1%. На второ място е Nokia/Microsoft с 52,2 милиона броя, което е спад от 64,6 милиона преди година. Компанията има пазарен дял от 11,4% при 15,1% през същия период на миналата година. Третата позиция е за Apple с увеличен до 8,6% пазарен дял, а четвъртата е за LG, които също са увеличили пазарното си присъствие до 4,7%. Според Strategy Analytics основните конкуренти на компаниите в топ 5 са TCL-Alcatel, Oppo, Vivo и Lenovo.


Източник: 1" target="_blank">http://blogs.strategyanalytics.com/WSS/post/2014/10/29/Xiaomi-Becomes-Worlds-3rd-Largest-Smartphone-Vendor-in-Q3-2014.aspx">1, 2" target="_blank">http://blogs.strategyanalytics.com/WDS/post/2014/10/30/Strategy-Analytics-Global-Mobile-Phone-Shipments-Reach-460-Million-Units-in-Q3-2014.aspx">2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »