Бакалов: Все повече бежанци искат да напуснат България

Бакалов: Все повече бежанци искат да напуснат България
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Йордан Бакалов е в Народното събрание на изслушване по темата с бежанците. Той помоли депутатите да съдействат за спешно увеличаване на щата на служителите в МВР. Причината е, че се оголва сигурността във вътрешността на страната, за сметка на пазенето на границата. Той съобщи още, че не се е увеличил потокът на бежанци към страната, а напротив – увеличава се броят на хората, които се опитват да излязат от България.

По отношение на това дали би останал министър, ако му бъде предложено, Бакалов е категоричен, че в такъв случай ще постави искания, свързани с реформи.

„Исканията са във връзка с провеждането на определени реформи, във връзка с провеждане на определени позиции, начина на взаимодействия, нека да не се заблуждаваме – деполитизацията на самата система. За мен това е една от сериозните грешки, които са допуснати толкова време, както и подготовката на самия състав на улицата”, посочи Бакалов.

Той каза още, че разработва проект за подготовка на полицейския състав, който пряко комуникира с хората и допълни, че предполага, че проектът ще получи външно финансиране.

Бакалов обаче отрече вече да е водил разговор за министерски пост в следващия кабинет.

#Йордан Бакалов #Народно събрание #бежанци #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"