Хю Джакман отново в борба с рака на кожата

Хю Джакман отново в борба с рака на кожата
Снимка: Инстаграм
A A+ A++ A

Звездата от "Клетниците" Хю Джакман се е подложил за трети път на процедура за премахване на базално-клетъчен карцином. 46-годишният актьор потърси помощта на специалисти, заради раковото образувание на носа си през ноември 2013 г., но през май болестта се върна и той отново претърпя операция. Сега неговият пиар потвърждава, че Джакман отново се бори със заболяването, а самият актьор беше забелязан с лепенка на носа. В момента здравословното му състояние е стабилно.

Хю публикува в своя Instagram профил призив към всички негови фенове да използват слънцезащита. Базално-клетъчният карцином е най-често срещаният рак на кожата в САЩ. За щастие, в повечето случаи болестта се лекува, ако лекарска помощ се потърси навреме.

"Гледам съвсем реално на бъдещето и най-вероятно ще ми се наложи да мина още доста процедури. Това не е нещо странно за австралиец, а освен това не помня някой да ми е казвал да използвам слънцезащита," казва актьорът за болестта си пред AP. "Хубавото е, че е напълно лечима, стига да си правиш прегледите редовно. Може да съм типичен мъж, леко мързелив, но сега изобщо не съм такъв."

#рак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »