Кадиев: Проблемът с КТБ не е нито ляв, нито десен

Кадиев: Проблемът с КТБ не е нито ляв, нито десен
A A+ A++ A

БСП повдига отново въпроса за плоския данък и това ще предизвика дебат, но няма да доведе до промяна на рекулацията при сегашното съотношение на силите в НС. Това мнение изрази пред ТВ: депутатът от левицата Георги Кадиев.

Нашият вариант на данъчно облагане е по-добър за хората с доходи до 2200 лева, посочи той. Дебатът за справедливото данъчно облагане е необходим заради хората с ниски доходи, убеден е той.

На въпрос как така БСП  и Реформаторския блок се оказаха в една лодка с Реформаторския блок относно това как да се реши проблемът с КТБ, Георги Кадиев каза, че проблемът не е ляв или десен и съответно няма нищо ненормално в това различни партии от различни политически семейства да се окажат в една лодка.

По темата КТБ мнението на депутата е, че ГЕРБ предлагат мъртвороден законопроект и с него целят два ефекта. Първият е да кажат на хората, които има депозити над 100 хиляди евро - "ето, ние опитахме, дадохме възможност да се оздрави, дадохме възможност да дойдат инвеститори - не стана". А втората възможност е цената, която плащат към ДПС за 300 дни подкрепа за правителството, каза Кадиев.

Депутатът обясни, че днес в пленарна зала ще се разглежда леко коригиран текст на предложението, който задължава БНБ не да оздрави, а "да предложи мерки за оздравяване на банки с отрицателен капитал"

"Но това е част от договорката ГЕРБ – ДПС", смята Кадиев.

Формулата на управлението според него ще бъде правителство на малцинството, "подкрепено леко и тайно от ДПС". То обаче нямало да издържи повече от година, убеден е Георги Кадиев.

#Георги Кадиев #плосък данък #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »