Залятата с блажна боя е с увредено зрение

Залятата с блажна боя е с увредено зрение
A A+ A++ A

„Вече се храня и спя по-нормално, но продължават алергичните реакции, а с едното око продължавам да виждам размазано. Сутрин светлината ми пречи” - това разказа пред Нова ТВ Нона Славова, която на на 24 юли беше залята с блажна боя от приятеля си Петър Бакалски.

Момичето се оплака, че постоянно трябва да ходи на козметик, на дерматолог, порите са й запушени, има обриви по цялото тяло.

Специалист по очни болести потвърди, че зрението на Нона е засегнато и ще трябва още време, преди да се възстанови.

„Функцията на очите е съхранена, въпреки неприятното изживяване, което е имала. С помощта на малки диоптри тя коригира зрението си до максимум”, обясни д-р Бойко Ангелов.

Вероятно зрението и кожата на Нона ще се възстановят доста по-бързо от психиката ѝ, смята психиатърът Веселин Герев. Случилото се ще я преследва завинаги.

„Отражение върху психиката ще има на практика за цял живот, защото става дума за посттравматичен стрес, който има няколко фази на развитие. Не дай си Боже тя да чуе гласове подобни на хората, които са упражнили агресия върху нея. Според мен много трудно ще преживее това”, коментира Герев.

„Виждам си и нападателите по улицата, въпреки, че те са под „домашен арест”, поттвърди думите на психиатъра момичето.

"С Петър не сме се виждали от 24 юли. Имали сме един разговор по телефона. Гордееше се с постъпката си”, каза още тя.

Приятели на Петър Бакалов я заплашвали по негови инструкции.

„Получавах есемеси, обаждания, дори ми изпратиха хора, които да ми предлагат пари да си оттегля жалбата”, разказа потърпевшата. Според адвоката на Нона делото най-късно до края на декември ще влезе в съда.

Адвокат Росен Димитров е завел и граждански иск за обезщетение.

"Има повдигнато обвинение, то е за хулиганство. Наказанието е до пет години лишаване от свобода”, обясни Димитров.

Припомняме, че 21-годишната Нона Славова прекарала няколко дни в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги” в Пловдив, тъй като получила първа степен изгаряния по лицето и ръцете след заливането й с блажна боя. Четири дни след кошмарния 24 юли Нона се бори за живота си в клиниката. Не трябва да се излага на слънчева светлина, защото зрението ѝ е засегнато.

 

#блажна боя #момиче #Психиатър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници