Антоний Гълъбов: ГЕРБ започна с това, до което стигна в момента

Антоний Гълъбов: ГЕРБ започна с това, до което стигна в момента
A A+ A++ A

ГЕРБ започва с двустранни преговори, а трябваше да започне с това, до което стигна в момента, коментира политологът Антоний Гълъбов пред БНР.

Тези три седмици преговори не дадоха реален резултат от гледна точка на промяна на позициите на останалите политически формации, а ГЕРБ остана в доста некомфортна роля, добави той. Затова в момента остават открити възможностите, които бяха налице и преди три седмици - като правителство на малцинството.

В момента Гълъбов

не вижда политическа партия, която би предизвикала нови избори

Има страх от избирателите и това е много видимо във всички политически формации, в момента дори би могло да мине и правителство само на ГЕРБ, добави той.

Според Антоний Гълъбов реалистична възможност е и съставянето на програмно правителство с постигнато съгласие около конкретна програма и с мандата на ГЕРБ.

Това Народно събрание няма да има проблем с кворума

смята политологът.

Гражданският натиск върху следващото мнозинство не трябва да се изчерпва с митинги и протестни шествия. Това трябва да е всекидневно усилие, защото българските политици разбират само, когато са всекидневно предмет на вниманието на обществото, смята Гълъбов.

Аз не съм убеден, че форматът на протест в момента е най-ефективният

за да бъде консолидирана гражданска воля за натиск върху политиците, добави още той.

"При протеста миналата година имаше абсолютно еднакво мнение за това, което се случва. Виждахме наглостта и цинизма, с който предишните управляващи се опитваха да пренебрегнат гражданите. Сега не е така. Ние не знаем цялата истина за КТБ, ние нямаме съгласие по отношение на това какво точно не е наред. Няма тази обща споделена видимост, която да оправдае тази форма на граждански протест", коментира Гълъбов.

 

#Антоний Гълъбов #ГЕРБ #протест #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »