Плевнелиев: Стабилен кабинет ще има само с ясен ангажимент от партиите

Плевнелиев: Стабилен кабинет ще има само с ясен ангажимент от партиите
Росен Плевнелиев започна консултации за съставяне на правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да създадем по-високо ниво на стабилност, ако останем само с политически намерения и декларации, включително и правителство на малцинството, което е създадено на базата на чисто политически подход. Вярвам, че днес България може да има устойчиво правителство, само ако има ясно разписана програма за действия, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти по повод консултациите за съставяне на правителство.

"Очаквам политическите партии да се обединят около програма, която е публична, разписана по месеци и да бъде посочено на всички в държавата коя партия какво подкрепя“, коментира Плевнелиев.

Президентът припомни, че парламентарно представените сили са декларирали своята подкрепа за осъществяването на административна реформа, за реформа в сектор „Сигурност“ и за по-добре работещи регулатори.

Росен Плевнелиев подчерта, че е нормално в един парламент да има разногласия и сблъсък на идеи по теми като данъчната политика, държавните финанси, спасяването или оставянето на една банка да фалира, но не е добре да се програмира трайна нестабилност чрез липсата на устойчив подход.

"Именно парламентът е мястото, където обществото трябва да види окончателната и успешна формула за съставяне на правителство в България и че в предстоящите консултации с политическите сили ще призове партиите да работят за решаването и на неотложните, и на стратегически задачи, които ще бъдат поставени в дневния ред на 43-ото Народно събрание", каза още Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"