ГЕРБ изхвърли Трайчо и здравния министър

ГЕРБ изхвърли Трайчо и здравния министър
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставките на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката Трайчо Трайков са приети на извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ, съобщи пресцентърът на партията.

Заседанието е било свикано от премиера и председател на партията Бойко Борисов и на него са обсъдени депозираните пред комисията оставки на двамата министри.

На извънредно заседание на Изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ, свикано от премиера и председател на партията Бойко Борисов, бяха обсъдени депозираните пред комисията оставки на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

След като се запозна с мотивите на министрите Стефан Константинов и Трайчо Трайков, ИК на ПП ГЕРБ реши да приеме оставките на двамата.

Заседанието на ръководството на ГЕРБ се проведе веднага след връщането от Катар на премиера Борисов и водената от него делегация.

В сряда стана ясно, че нито един катарски бизнесмен не се е явил на бизнес форума в катарската столица Доха, където имаше представители на сто български компании.

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ и зам.-председател на икономическата парламентарна комисия Валентин Николов бива спряган за поста на Трайков, според слухове.

Също в сряда депутатите от ГЕРБ решиха да подкрепят искането на левицата в седмичната програма на Народното събрание да влезе точка за създаване на временна комисия, която да провери начина на формиране на цените на лекарствата и интересите в сектора. Това беше поредната демонстрация от страна на управляващото мнозинство, че е недоволно от работата на здравния министър Стефан Константинов.

Самият премиер Бойко Борисов вече неколкократно заяви, че от това как Константинов се справя с лекарствената политика зависи дали ще запази поста си. В последните дни премиерът ставаше все по-критичен. Според обявеното от премиера обаче се очаква следващият здравен министър да не е лекар, а кадровик от ГЕРБ.

#Трайчо Трайков #Стефан Константинов #министър на икономиката #ГЕРБ #Бойко Борисов #министър-председател #министър на здравеопазването #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"