Симеонов: Нямаме никаква договорка с Реформаторите

Симеонов: Нямаме никаква договорка с Реформаторите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов е категоричен, че нямат договорка с Реформаторския блок, които искат подкрепата на Фронта. 

"Ние не сме поставяли условия, че трябва да участваме в съставяне на правителството. И си останахме на тази позиция, въпреки че Борисов мина през няколко метаморфози. Ние настояваме да се направи една програма, която да се подпише от колкото се може по-широк кръг партии и да се спазва", заяви още той в предаването "Лице в лице" по бТВ.

По думите му, ПФ не нарушава нито една евроатлантическа ценност. "Как така България ще остане без защита? Има на 1000 километра от нас много сериозен конфликт, а защо не и срещу някоя наша съседка (много ясно коя), която може да бъде агресивна?" По този начин лидерът на НФСБ обясни защо националистическото обединение е „за” разполагане на ракети „земя – земя” по границата.

По думите му осигуряването на защита на страната е задължение на България според Вашингтонския договор. В същото време Бойко Борисов, който до неотдавна подчертаваше склонността си да управлява с ПФ, ги разкритикува заради тази точка в програмата. Симеонов заяви, че темата е била обсъждана преди първото заседание на 43-то НС, като тогава лидерът на ГЕРБ не виждал никакъв проблем в ракетите извън липсата на бюджет за разполагането им. Лидерът на НФСБ подчерта, че Менда Стоянова, Румяна Бъчварова, Цецка Цачева, Цветан Цветанов също са присъствали и могат да потвърдят.

По отношение на друга конфликтна точка от програмата на ПФ – задължителния изпит за владеене на български език, Симеонов беше непреклонен: „Децата на 6 г. трябва да знаят български език, ако не знаят – спешен курс. Иначе „ще станем свидетели на това ученици на 18 г. да не могат да си напишат името и да говорят”.

По темата за т. нар „резервати” за роми, лидерът на НФСБ подчерта, че става дума за подслон, който обаче да не е задължителен.

#Валери Симеонов #Патриотичен фронт #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"