Според президента будителството е състояние на духа

Според президента будителството е състояние на духа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По думите на президента Росен Плевнелиев будителството е състояние на духа, което всяко поколение трябва да преоткрие и постигне за себе си, за да може да надгражда и да върви напред.

"На днешния празник честваме делото на бележитите българи, съградили основата на Третата Българска държава. Изградили с търпение, с постоянство и упорит труд българската държавност и подкрепили решителни развитието на нашата нашия. Тези, които събудиха у народа ни чувство на гордост, че сме българи, които създадоха българската книжовина и иконописна школа, както уникалната българска образователно- културна институция: читалището. Българските будители, които съградиха съвременна, просветна и духовно известна България", заяви държавният глава по време на награждаването на акад. Стефан Воденичаров с орден „Стара планина” първа степен за заслугите му за развитието на науката в България.

Плевнелиев е категоричен, че днешният ден е истински общобългарски празник. 

"Създаден през 1922 година денят на народните будители е символ на това как духовността, образованието и ценностите възраждат и издигат българския народ и от най-тъмните времена и кризи", обобщава още президентът.

#Росен Плевнелиев #будители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"