От понеделник КАТ започва акция "Зима"

От понеделник КАТ започва акция "Зима"
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От понеделник КАТ започва масови проверки по пътищата. В рамките на акция "Зима" ще бъдат проверявани автомобилите за изправни светлини, чистачки и гуми. Униформените с грайфомери ще проверяват дълбочината на протекторите, която трябва да бъде минимум 2 мм.

Препоръчително е шофьорите вече да карат със зимни гуми, макар това да не е задължително по Закона за движение по пътищата. Предимствата обаче са безспорни: зимните гуми имат по-добър контакт с пътя поради специалната смес на носещата повърхност, която запазва еластичността си при температури и под 5 градуса.

При зимни условия летните гуми не притежават тези свойства. Освен това формата на протекторите при зимните гуми също допринася за по-доброто поведение на автомобила върху настилката. Добре е грайферът им да бъде с дълбочина от 4 мм.

В рамките на акция "Зима" за поредна година Съюзът на българските автомобилисти (СБА) ще даде възможност на шофьорите да проверят безплатно светлините в техните сервизи. Те ще могат да извършат там и цялостен преглед за техническото състояние на колите си.

#зима #КАТ #пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"