От играчка-плачка: Осъдиха италианец за шега с ебола

От играчка-плачка: Осъдиха италианец за шега с ебола
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Истерията по смъртоносния вирус ебола започва да приема застрашителни размери и с нея шега не бива да има. Италианец бе арестуван на летището в ирландската столица Дъблин и осъден по съкратената процедура за нелепа шега с вируса.

56-годишният експерт по информатика Роберто Бинаски пътувал със своята съпруга и дъщеря с редовен полет на ирландската авиокомпания „Еър Лингъс” от Милано за Дъблин. Той отивал на конференция в Ирландия. Решил да се пошегува и подал на дъщеря си пластмасова чаша с кафе, върху чийто капак написал на италиански „Внимание ебола”.

Член на екипажа забелязал надписа в купа на използваните чаши и попитал Бинаски дали той е автор на писанието. Италианецът отговорил утвърдително и екипажът незабавно алармирал летищните власти в Дъблин. Задействана била процедурата за бедствие и след кацането на самолета с 142 пътници около него би образуван кордон. Цялото семейство Бинаски било арестувано.

„Дъщеря ми си поръча кафе и аз пръв отпих от чашата. Понеже знам колко държи на чистотата, взех една от нейните писалки и написах изречението, след което поставих чашата пред нея”, обяснил италианецът в районния съд в Дъблин и поднесъл своите извинения.

Съдията Антъни Халпин заявил, че това не може да бъде окачествено по друг начин, освен като „отвратителна шега”. Според него все едно, че подсъдимият е написал върху салфетка предупреждение за бомба в самолета.

Роберто Бинаски се признал за виновен по обвинението в поведение, което представлява заплаха, злоупотреба и обида на борда на самолет. Съдът постановил той да заплати глоба от 2500 евро в полза на католическа благотворителна организация, която се грижи за бездомни хора в Дъблин.

#ебола #Италия #самолет #Дъблин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"