Веселин Вучков - министър на вътрешните работи

Веселин Вучков - министър на вътрешните работи
Веселин Вучков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър на вътрешните работи в новото правителство ще бъде Веселин Вучков.

Вучков е роден на 26 декември 1968 година в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 година завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 1994 г. е стажант-съдия към Софийски окръжен съд, след което работи като следовател. През януари 2003 година защитава публично дисертационен труд на тема „Предмет и тежест на доказване в наказателното производство“, в резултат на което му е присъдена образователната и научна степен „доктор по право“. От 2010 г. е доцент по наказателен процес.

През 1994 година е стажант-съдия в Софийския окръжен съд. Бил е следовател в столичното следствие (1994-1996), после асистент и старши асистент по наказателноправни науки в Академията на МВР (1996-2001), главен асистент (2001 - 2009). Преподавал е и в Пловдивски университет, Югозападен университет-Благоевград, Свищовска стопанска академия, Варненски технически университет и др. Посещавал курсове за квалификация в Испания, Унгария, Германия, Холандия, САЩ и др.

Вучков беше зам.-министър на вътрешните работи в първото правителство на ГЕРБ. На 13 март 2013 година подаде оставка, след формирането на служебното правителство.

 

#Веселин Вучков #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »