Тефтерчето на Филип Златанов изчезна

Тефтерчето на Филип Златанов изчезна
A A+ A++ A

Разследването на тефтерчето на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов може да удари на камък заради липса на доказателства.

Скандалният документ е бил откраднат от личния автомобил на вещото лице Стефан Бенчев, който трябвало да им направи експертиза, съобщава в. "Труд". Вътре фигурираха инициалите - И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., името на президента и множество указания кой да бъде "ударен", кой "оправен" и други кадрови хватки от времето, когато Искра Фидосова беше водещ6а фигура в парламентарната група на ГЕРБ.

Неизвестни крадци са задигнали черната кожена чанта на Бенчев. Там освен личните записки на бившия депутат имало документи и 180 лева.

Колата на вещото лице била разбита миналата сряда в София, докато експертът отивал да върне тефтерите в следствието.

"Да, така е. Няма ги документите, но повече нищо не мога да кажа, има си полиция. Нямам намерение да давам обяснения по телефона", казал Бенчев пред изданието.

На 16 октомври Софийският апелативен съд назначи графологична експертиза, която Бенчев трябваше да направи на оригиналните тефтери. Оказа се, че предишната експертиза върху ръкописите, в които освен указания се срещаха и инициалите на политици като И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., била правена върху ксерокопие от ксерокопие на тефтерчетата.

"Стигнал съм донякъде с експертизата, но имаше много сложни въпроси, а после изведнъж поискаха да се върнат документите в следствието", заяви експертът. Той не пожела да гадае дали черната чанта в колата му е открадната целенасочено заради тефтерите или крадците са търсили само пари и ценности.

На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор. Според запознати изчезването на тефтерчетата и липсата на заключение по назначената графологична експертиза може да срине делото, коментират юристи.
Следващото заседание по делото е насрочено за 20 ноември в апелативния съд.

#Филип Златанов #Фидосова #тефтерче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »