Прокуратурата тръгна по следите на изчезналите тефтери "Златанов"

Прокуратурата тръгна по следите на изчезналите тефтери "Златанов"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Градският прокурор на София Христо Динев разпореди незабавна проверка за откраднатите два от т.нар. тефтери на Филип Златанов, бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Тефтерите са доказателства по делото срещу Златанов. Те са били предоставени на вещото лице Стефан Бенчев за графическа експертиза с постановление на следовател от 30 септември 2014 г.

На 29 октомври 2014 г. следовател е изискал обратно бележниците от Бенчев във връзка със заседанието по делото на Софийския апелативен съд. На 5 ноември 2014 г. Бенчев е подал сигнал, че от колата му са изчезнали документи, сред които и двата тефтера.

От СГП съобщиха, че материалите по преписката са докладвани на Софийската районна прокуратура на 11 ноември 2014 г. С постановление на СРП от същия ден е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление "кражба".

На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор. Според запознати изчезването на тефтерчетата и липсата на заключение по назначената графологична експертиза може да срине делото, коментират юристи.

#Филип Златанов #тефтери #Христо Динев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »