Нов скок: 167 000 българи и румънци работят на Острова

Нов скок: 167 000 българи и румънци работят на Острова
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Българите и румънците, пристигнали на работа във Великобритания, вече достигнаха нов рекорд от 167 000 души, съобщи статистическата служба, цитирана от “Дейли телеграф”.

Данните за гражданите на двете страни са от края на септември. Това е повишение с 30 000 души спрямо предишното тримесечие. Ограниченията за работа за българи и румънци отпаднаха на 1 януари тази година.

Данните показват намаляване като цяло от над една година насам на работниците от страните от ЕС. Броят на имигрантите от осемте бивши комунистически страни, които се присъединиха през 2004 г., леко е намалял от 859 000 на 839 000 души между юни и септември.

Припомняме, че британският премиер Дейвид Камерън планира да въведе система с квоти, която ограничава броя на чужденците, пристигащи във Великобритания от други държави от ЕС.

Според британския премиер мигрантите от ЕС злоупотребяват с щедрата социална система на Острова и заемат твърде много работни места във Великобритания в момент, в който голяма част от британците са без работа.

 

#Великобритания #имигранти #българи #Дейвид Камерън #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници