Следовател знаел за изчезналите тефтерчета на Златанов

Следовател знаел за изчезналите тефтерчета на Златанов
A A+ A++ A

Следовател е знаел за изчезналите тефтерчета на Златанов преди информацията да добие публичност чрез медиите, каза пред БНР експертът Стефан Бечев. От неговата чанта изчезнаха тефтерчетата на Филип Златанов.

Бечев обяви, че е имал контакт и със следовател след като е подал сигнал на тел. 112 и на следващия ден е подал жалба в 6-то РПУ.

Следователят беше в командировка по това време, така че съм контактувал с друг следовател от Следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Това стана преди да излязат публикациите в медиите, обясни Бенчев.

Той каза, че е описал подробно инцидента с кражбата в полицията, но не знае дали е нарочно или е инсцинирано с конкретна цел.

Само службите, на които трябваше да предавам документите знаеха, че ги нося, сподели експертът.

Той уточни, че по една част от възложената му експертиза, работа е била свършена, но е имало необходимост от експерименти по друга част.

"Това, което трябваше да се доработи, са въпроси, по които досега не са извършвани изследвания, обясни Бечев. Първият въпрос, който е най-важният, има вече такива експертизи. Без тефтерчетата може да се отговори на останалите въпроси, ако се извършат изследвания на отделни фрагменти".

В публичното пространство, доколкото виждам, има достатъчно фотоснимки, каза още Бечев. Той предполага, че и прокуратурата може да има снимки на съдържанието на тези бележници, така, че може да даде отговор, ако се извърши изследване.

 

#Филип Златанов #тефтерче #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »