Най-добър съдия за 2014 г. е Богдана Желявска от СГС

Най-добър съдия за 2014 г. е  Богдана Желявска от СГС
A A+ A++ A

На церемония в четвъртък вечерта бяха раздадени Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“ в зала София на хотел Кемпински. Те бяха част от Благотворителния бал на юристите, който се проведе в подкрепа на две болни от церебрална парализа деца – 13-годишната Снежанка и 7-годишният Божидар, както и на 8-годишният Елвер, който е в будна кома. Бяха събрани над 3000 лева.

Първите номинирани бяха от категорията Съдия на годината – Георги Ушев, Магдалина Иванова, Богдана Желявска, Янко Георгиев и Янко Янев. Призът отиде при Богдана Желявска от Софийски Градски съд.

В категорията млад юрист бяха номинирани  Гинка Христова , Борислав Чолаков, Михаил Миланов от София,    Светослав Бързанов от Варненската колегия и  Денис Мустафа и Милена Станджикова от Пловдивската колегия. Победител бе Гинка Христова.

В категорията Кантора на годината конкуренцията бе убийствено жестока, а секретарят на Софийска адвокатска колегия г-н Владимир Дончев, дори се пошегува от сцената, че му е „неудобно да гледа такива мастити адвокати в очите, затова им е обърнал гръб“. Той обяви за победител кантората „Андрей Делчев и партньори – Евролекс България“.

Номинираните нотариуси бяха Албена Наумова, Весела Ивчева, Виолета Петрова, Цветелина Гечева и Меглена Ангелова – Цацарова. Победител е нотариус Цветелина Гечева.

В категорията Адвокат на годината присъствието на номинираните също бе изключително силно. На сцената в пълен състав излязоха Константин Симеонов от Благоевградската колегия, Богдан Йорданов от Бургаската АК, Васил Ставрев от Варна, Иван Кръпов от София и Атанас Богданов от Пловдивската адвокатска колегия. Със статуетка Темида си тръгна Иван Кръпов.

Последва женското оръжие в адвокатурата и номинациите за Жена Адвокат на годината. А номинирани бяха  Екатерина  Димитров,  Ренета  Даньовска, Росица Вучева, Снежина Спасова, Магдалена Колева и Радост Караиванова. Статуетката спечели Екатерина Димитрова.

Номинираните за Прокурор на годината бяха Валентин Ангелов и Руси Алексиев от София, Христо Георгиев от Благоевград, Дарин Лаков от Ботевград, полк. Емил Ангелов от Пловдив. Победителят е Руси Алексиев от Апелативна прокуратура.

Победител в категорията Дело на годината Прокуратурата срещу Гълъбовската група.

Най-вълнуващият момент бе когато на сцената излезе председателят на Софийска адвокатска колегия Петър Китанов, за да обяви приза за цялостен принос в правосъдието. Уникална като изработка статуетка Темида получи адвоката от кариерата, пет пъти преизбиран за председател на САК, един от най-добрите адвокати по наказателни дела Еню Комитов. Цялата зала стана на крака и бърните аплодисменти за секунди успяха да приглушат появилите се сълзи в очите на някои от гостите. „За нашия бащица Еню Комитов“, с вълнение изрече Петър Китанов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"