Юнкер призова за глобална борба с укриването на данъци

Юнкер призова за глобална борба с укриването на данъци
Юнкер
A A+ A++ A

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова за глобална борба срещу укриването на данъци, като в същото време защити позицията си след разкритията, че водещи компании са плащали по-малко данъци, докато е бил премиер на Люксембург.

"Наистина смятам, че на международно, глобално ниво трябва да се борим заедно срещу укриването на данъци", заяви Юнкер пред репортери преди срещата на върха на Г-20 в Бризбейн

Запитан дали е съгласен, че данъчната политика на Люксембург удря по джоба на хората, Юнкер заяви: "Избягването на плащането на данъци е важен проблем за всеки от нас. Ние в Европа сме решени да се борим с укриването на данъци". Той допълни също, че в обръщението си преди да бъде утвърден на поста председател на ЕК е споменал този проблем.

Юнкер смята, че укриването на данъци се случва понякога заради "взаимодействие между много различни национални данъчни правила".

"В съответствие със закона може да се създаде ситуация, резултатът от която е много ниски данъци за компаниите. Това трябва да бъде избегнато", категоричен е председателят на ЕК.

Премахването на вратичките в корпоративното данъчно облагане и утвърждаването на общ стандарт за докладване с цел повишаване на прозрачността са във фокуса на вниманието на срещата на върха на Г-20 в Бризбейн този уикенд.

#данъци #Жан Клод Юнкер #Европейската комисия #среща на върха #Г-20 #Бризбейн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"