Крисия, Ибрахим и Хасан спечелиха второ място на детската Евровизия

Крисия, Ибрахим и Хасан спечелиха второ място на детската Евровизия
Талантливото българско трио се представи блестящо на конкурса и впечатли цяла Европа.
A A+ A++ A

Крисия, Ибрахим и Хасан спечелиха второ място на финала на детската Евровизия в Ла Ваета, Малта. Te изпълниха песента „Планетата на децата“, написана специално за конкурса.

Българските деца завоюваха второто място със 147 точки.

Хърватия, Кипър и Сърбия дадоха на Крисия, Хасан и Ибрахим максималния брой точки - по 12, Швеция, Словения и Италия - по 10, а Беларус, Грузия, Украйна, Черна гора и Малта по 8 точки.

Конкурса спечели представителят на Италия Винченцо Кантиело със 159 точки с песента "Tu Primo Grande Amore". Трета остана Бети от Армения с песента "People Of The Sun" и 146 точки.

Талантливото българско трио се представи блестящо на конкурса и впечатли цяла Европа.

Десетгодишната Крисия Тодорова и единадесетгодишните Хасан и Ибрахим Игнатови излязоха втори по ред на сцената. Залата аплодираше българските таланти, които дадоха всичко от себе си, за да представят достойно България на конкурса.

На музикалния конкурс се представиха деца от 16 държави – България, Холандия, Сърбия, Русия, Армения, Италия, домакините от Малта, Словения, Украйна, Черна гора, Кипър, Хърватия, Сан Марино, Швеция, Грузия и Беларус.

Мотото на тазгодишния конкурс за детска песен на "Евровизия" е "Заедно", а надпреварата ще има благотворителен характер. Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.

 

#Крисия #Евровизия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »