Близки на жертвите в Горни Лом ще съдят държавата

Близки на жертвите в Горни Лом ще съдят държавата
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Димитър Димитров, един от бащите, загубил сина си при взрива в Горни Лом, обяви, че ще съди държавата. В ефира на Нова ТВ мъжът пита защо 26-годишният му син и още 14 мъже и жени са загинали и защо държавата е позволила мините да влязат за утилизация в нашата страна.

Оказа се, че фирмата вече му е предложила и споразумение за размера на обезщетението.

"Смятаме за свои дълг да ви уведомим, че дружеството като колективен работодател има желание доброволно да уреди имуществените отношения във връзка с изплащане на обезщетение от настъпилата трудова злополука. Предвид гореизложеното Ви молим да ни информирате за претенциите относно отговорността на работодателя за настъпилата трудова злополука с оглед постигане на споразумения за размера на обезщетението", се казва в писмото.

"Аз да информирам работодателя, какви са неговите отговорности. Аз не съм човекът, който може, съдът може да каже. Води се следствие, той ще каже, какви са отговорностите на работодателя. Така че аз не искам това да го коментирам повече. Смятам да си потърся правата по съдебен ред", заяви Димитър Димитров.

#Горни Лом #съд #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"