Експерт: Министърът на културата трябва да е технократ

Експерт: Министърът на културата трябва да е технократ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Министърът на културата трябва да е технократ, който знае какво трябва да се случи с културата през следващите пет, дори десет години. Вежди Рашидов няма такава визия”, пред “Нова телевизия” Виктор Лилов - музикален продуцент и мениджър. Според него, Рашидов не бива да е министър на културата.

“Много измерения и аспекти на културата не присъстват в неговата визия. Тя се състои в това 50 човека в центъра на България да правят култура. Това не е културата”, смята експертът.

„След трите години, в които Вежди Рашидов беше министър има резултат. През този период за първи път беше направена театрална реформа”, каза Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър. Според него Рашидов е визионер.

По думите на Виктор Лилов е невъзможно в България да се постави дебютна работа на дебютен режисьор. „В резултат на тази реформа театрите се превърнаха в евтини кабарета, които поставят евтини спектакли”, каза още той.

Сърменов заяви, че по времето на неговото управление в Сатиричния театър е имало не само млади автори, но и млади режисьори.

#Вежди Рашидов #Виктор Лилов #Калин Сърменов #театър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »