Почти два милиона българи са гледали мача Пулев-Кличко

Почти два милиона българи са гледали мача Пулев-Кличко
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-дългоочакваният боксов мач на годината – двубоят между Кубрат Пулев и Владимир Кличко, е и най-гледаното предаване в историята на „Нова телевизия“.

Според независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen (Mediaresearch), по време на петте рунда от срещата зрителите на „Нова телевизия“ са достигнали 1,8 млн. души. Това представлява 80% от всички зрители, гледали телевизия по това време.

Срещата за световната титла в тежка категория е била по-гледана от финалите на световното и европейско първенства по футбол през последните години. Това е и най-гледаното спортно предаване в България от 2007 г. досега.

За първи път телевизионно предаване в България регистрира 80% дял от телевизионната аудитория. Така боксовият мач записва нов рекорд сред всички телевизии в страната.

По време на мача близо четвърт милион са видео гледанията на сайта на "Нова телевизия" в секцията "На живо" и над 100 000 на Gong.bg.

Зрителите на „Нова телевизия“ ще имат възможност да проследят следващите срещи на Кубрат Пулев. Медийната група удължи договора си със "Зауерланд Ивентс" за телевизионно и онлайн излъчване на висококачествен професионален бокс до 2017 г.

#Кубрат Пулев #Владимир Кличко #България #1 #8 #На живо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници