Катнис повежда революцията в "Игрите на глада: Сойка присмехулка - Част 1"

Катнис повежда революцията в  "Игрите на глада: Сойка присмехулка - Част 1"
Снимки: Forum Film Bulgaria
A A+ A++ A

„Това, което искат, е наистина да поема ролята, която са ми определили. Символът на революцията. Сойката-присмехулка. Не е достатъчно това, което сторих в миналото — това, че отправих предизвикателство срещу Капитола по време на Игрите, че им предоставих символ, около който да се обединят. Сега трябва да стана действителният водач, лицето, гласът, въплъщението на революцията. Лидерът, на когото окръзите — повечето от които сега открито са във война с Капитола — могат да разчитат да освети пътя към победата“ /Сюзан Колинс, Сойка-присмехулка/.

Световният феномен "Игрите на глада: Сойка присмехулка - Част 1" ще възпламени кината в България от 21 ноември. Филмът е режисиран от Франсис Лоурънс и продуциран от студиото на Нина Джакобсън Color Force в партньорство с продуцента Джон Килик. Лентата е базирана на третата част от трилогията на Сюзън Колинс, която е продала повече от 65 милиона печатни копия само в САЩ.

Борбата на Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) срещу Капитол след като буквално унищожи Игрите продължава. Катнис ще бъде по-силна и по-мотивирана отвсякога, а куражът и ще последват окръзите. Тя може да разчита на помощта на президента Коин (Джулиан Мур) и съветите на доверените й приятели. Зрителите ще видят изпепеляваща битка за спасението на Пийта (Джош Хъчерсън) и държаните в подчинение на Капитол окръзи.

Катнис Евърдийн признава, че никога не е искала да бъде герой, а само да предпази близките си: "Никога не съм искала нищо от това. Просто искам да спася сестра си и да запазя живота на Пийта."

Президентът Сноу, владетелят на Капитол, пък и обяснава, защо не може да прекрати войната : "Госпожице Евърдийн, нещата, които обичаме най-много, ни унищожават."

В лентата ще видим още Джош Хъчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харелсън, Елизабет Банкс, Джулиан Мур, покойния Филип Сеймур Хофман, Джефри Райт, Сам Клафлин и Джена Малоун, както и Стенли Тучи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"