Станахме свидетели на стрестест за ебола

Станахме свидетели на стрестест за ебола
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването Петър Москов разясни ситуацията около предполагаемото съществуване на вируса ебола в София и каза, че птова е бил успешен стрестест, който за щастие се оказа само “тренировка”. Той даде пресконференция, на която направи изводи и описа поуките, които са си направили медицинските власти, които, според него имат достатъчна подготовка да реагират адекватно. Може да се подобри само информацията на гражданите, посочи министърът.
Той поздрави екипите, които са били ангажирани по установяванаето на прлоблема и неговото разрешаване.

Предстои развитието на информационна кампания за входните точки на страната. Властите разбират за съществуването на евентуален болен едва когато той потърси контакт с лекар, преди това, той на практика е неизвестен, а е възможно да носи опасен вирус, посочи министър Москов.

Открива се телефонна линия, на която болни могат да се обаждат, което е за собственото им добро и за доброто на техните близки.

Единствената причина за проверката на болния, за когото се предполагаше, че има ебола е това, че той е бил в държава в Западна Африка, а това според министъра е слаба превенция и той обяви, че ще бъде изготвен нов алгоритъм за всички работещи в системата, които трябва да бъдат подготвени за евентуален случай на ебола в бъдеще.

#Петър Москов #ебола #власти #екипи #Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници