Големите компании ще се борят срещу правителствения шпионаж в интернет

Големите компании ще се борят срещу правителствения шпионаж в интернет
A A+ A++ A

Apple, Microsoft, Google и Facebook обединиха усилията си в стремеж да ограничат възможностите на правителството в САЩ да шпионира потребителите в интернет. Неочакваният алианс се получи във връзка с проектозакон, който в момента се разглежда от Сената в САЩ и който предвижда стриктна регулация на действията на държавните служби при събирането на информация за поведението на потребителите в интернет и за съдържанието на тяхната кореспонденция.

Четирите компании лобират за приемането на закона, който може драстично да промени сегашното положение, при което правителствените служби имат практически неограничено право да навлизат в личното пространство на потребителите. Усилията на Apple, Microsoft, Google и Facebook са подкрепени също от Twitter, Dropbox, LinkedIn и Evernote, които са подписали отворено писмо до Сената в подкрепа на законопроекта.

Както е известно, към момента големите компании имат да решават в годишен план десетки хиляди запитвания за разкриване на личната дейност на техни клиенти в интернет. Това от една страна нарушава доверието между тях и потребителите, а освен това създава и гигантски допълнителни разходи покрай разглеждането на всеки отделен случай.

Източник: reformgs.tumblr.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"