Митов: Европа и демократичният свят да повярват отново в себе си

Митов: Европа и демократичният свят да повярват отново в себе си
A A+ A++ A

„Трябва да разберем, че ако не започнем да градим собствената си история, някой друг ще го направи вместо нас. Европа и демократичният свят трябва да повярват отново в себе си и да се борят за ценностите, които са фундаментът на нашата идентичност“, заяви министърът на външните работи Даниел Митов в първия ден на ежегодния Енергиен и икономически форум, организиран от Атлантическия съвет на САЩ, който се провежда на 20-21 ноември в Истанбул, съобщиха от МВнР.

Българският първи дипломат участва в Специалната пленарна сесия, посветена на темата "Завършването на Европа – цяла и свободна".

„Ние знаем къде сме, знаем какви принципи отстояваме и трябва да бъдем единни, за да ги защитим. Не знаем обаче какво стои от другата страна. За да разберем какво е то, трябва да има диалог. В основата на един бъдещ откровен диалог с Русия стоят отговорите на въпросите, какви ценности изповядва тя, с какво е готова да се съгласи и с какво не“, категоричен бе Даниел Митов.

По думите на външния ни министър, регионът на Югоизточна Европа е един от най-уязвимите по отношение на енергийната сигурност и е зависим от един доставчик. „Важно е да премахнем зависимостта си и концепцията за енергийния съюз е стъпка в тази посока. Трябва да покажем, че сме единни и да продължим с интеграцията“, каза още Митов.

#Митов #министър #дипломат #Русия #Европа #свят #интеграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"