Джихадистите стават сериозен проблем за Франция

Джихадистите стават сериозен проблем за Франция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Джихадистите от терористичната групировка "Ислямска държава" стават сериозна заплаха за Франция, пише АФП. В четвъртък в Париж беше започнато разследване след публикуването на ново видео от ислямистите, в което трима джихадисти призовават на френски език своите „братя мюсюлмани” да се присъединят към тях и заплашват Франция с атентати.

От сряда записът е предмет на анализ от Генералната дирекция за вътрешно разузнаване. Службата ще се опита да разкрие самоличността на тримата младежи, които под псевдоними призовават френските мюсюлмани да емигрират в „Халифата, земята на исляма”. Това, което е още по-обезпокоително, е фактът, че тримата призовават тези, които не могат или не искат да напуснат Франция, да преминат към действие на френска земя, да „убиват неверниците” по всички възможни начини, да сеят страх и ужас във френското общество.

За да успеят да разкрият самоличността на тримата французи, експертите ще разчитат на техника, която обединява използването на различни софтуери и класическо разследване на разузнаването.

Припомняме, че в четвъртък лидерът на партията "Национален фронт" Марин льо Пен съобщи, че около 4000 граждани на Франция са се присъединили към екстремистката групировка „Ислямска държава”. Льо Пен настоява французите, станали джихадисти, да бъдат лишени от френско гражданство и да им се забрани да стъпват на територията на Франция. Цифрите, посочени от Льо Пен, са в пъти по-големи от тези, съобщени по-рано от властите.

На джихад заминават не само млади мъже, но и момичета, както и цели семейства с малките си деца.

#ислямска държава #Франция #Марин Льо Пен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници