"Латино Грами" vs. Обама?

"Латино Грами" vs. Обама?
Зрителите в "Мандалей бей арина" гледаха на голям екран, докато Обама обявяваше плановете си...
A A+ A++ A

Покойният виртуоз на китарата Пако де Лусия и суперзвездата Енрике Иглесиас получиха най-престижните отличия на церемонията по раздаването на наградите "Латино Грами".

На церемонията в Лас Вегас беше отдадена почит на испанската легенда на фламенко китарата Пако де Лусия, починал през февруари на 66 години. Той беше удостоен посмъртно с наградата за албум на годината и и най-добър фламенко албум - за Cancion Andaluza. Вдовицата на Де Лусия каза, че

дискът бил страстта на съпруга й, отдал последните месеци от живота си на него

Енрике Иглесиас спечели три награди, включително за песен на годината с кубинските артисти Descemer Bueno и Gente de Zona за съвместното им парче Bailando (Dancing). Във видео послание музикантите посветиха наградата на кубинския народ.

Уругвайският певец Хорхе Дрекслер изрази огромното си учудване, след като спечели приза "Запис на годината" за песента Universos Paralelos, вдъхновена от Колумбия. Той посвети наградата както на Колумбия, така и на дядо си.

"Латино Грами"-тата придобиха неочакван политически привкус

докато президентът Барак Обама произнасяше обръщение към нацията във връзка с имигрантите малко преди началото на церемонията. Зрителите в "Мандалей бей арина" гледаха на голям екран как Обама обявява плановете си да защити от депортиране около пет милиона имигранти без документи.

Докато основните американски телевизии отказаха да излъчат речта на Обама, испаноезичната телевизия "Юнивижън" отложи излъчването на "Латино Грами"-тата за зрителите на Източното крайбрежие, за да покаже първо изявлението на президента.

Карлос Вивес

посвети наградата си за най-добър съвременен тропически албум на Обама

който спечели изборите два пъти поред със силната подкрепа на латиноамериканците в САЩ, но е изправен пред остро политическо противопоставяне заради едностранното си решение. "Никога не съм чувал друг американски президент да говори за латиноамериканците така, както го направи Обама", каза Вивес, който е колумбиец.

Роденият в Ню Йорк певец от пуерторикански призход Марк Антъни също отдаде почит на Обама, след като изрази изненадата си от спечелването на наградата за най-добър салса албум. "Да живее латино расата!", възкликна той, след като прие наградата за албума "3.0".

На събитието бе

дебютът на червения килим на новата съпруга на Антъни -

венецуелския модел Шанън Де Лима (на снимката долу).

Церемонията завърши с почит към испанския певец Хуан Мануел Серат един ден след концерт в Лас Вегас по повод половинвековната му кариера.

Приемайки наградата "Личност на годината", той благодари на майка си, на учителите си и на "публиката, тази анонимна общност, която ни пренася през артистичния ни живот и без която не можем да съществуваме".

#Енрике Иглесиас #Пако де Лусия #Марк Антъни #Барак Обама #Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"