Двуметровият сняг в САЩ започна да се топи, чакат наводнения

Двуметровият сняг в САЩ започна да се топи, чакат наводнения
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Нов ужас грози западната част на Съединените американски щати. След десетките жертви от снежните бури, идва покачване на температурите. Тази смяна на времето носи със себе си ново бедствие - наводнения от стопилите се снежни преспи. Очаква се снегът да премине в дъжд.

Областите, които бяха затрупани от огромни количества снежна покривка, трябва да се готвят за наводнения, предупреждават от Националната метеорологична служба. Губернаторът на щата Ню Йорк благодари на всички участвали в разчистване на улиците и пътища през последните дни и потвърди, че тече подготовка за наводнения. Местните жители пък започват да изнасят всичко по-ценно от приземните етажи.

Припомняме, че преди дни снежните преспи западната част на щата Ню Йорк, включително град Бъфало, достигаха два метра – количество, което обикновено пада за една година. Подобни явления се наблюдават, когато студеният въздух премине над Големите езера.

В момента температурите в района са вече над нулата, като в следващите дни се очаква дори да надвишават 10 градуса. В Бъфало обявиха, че не помнят такъв снеговалеж от 40 години. 

#САЩ #сняг #Бъфало #наводнения #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"