Сух студ ни чака в следващите дни

Сух студ ни чака в следващите дни
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

През следващите дни до края на ноември почти в цялата страна ще има сух студ. През идното денонощие над Северна и Източна България ще има предимно ниска слоеста облачност, а на места и видимостта ще бъде намалена. В отделни райони ще има и ръмежи.

Над Югозападна България и по-голямата част от Горнотракийската низина ще преобладава слънчево време и там температурите ще са най-високи. В Дунавската равнина вятърът ще е от североизток, предимно слаб, докато в източните райони ще духа умерен северен вятър.

Максималните температури ще са от 2-3 градуса в североизточните райони, до 10-11 градуса в крайните югозападни райони.

Над Черноморието в неделя видимостта ще бъде намалена от мъгла или от ниска слоеста облачност. Ще духа умерен до силен северен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 3 и 6 градуса. Вълнените на морето ще е между 2 и 4 бала. Температурата на морската вода ще е от 11 градуса по северното крайбрежие, до 14 градуса по южното крайбрежие.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 3-4 градуса, на 2000 метра - около нула градуса.

В началото на следващата седмица със слаб вятър от североизток ще продължи да прониква студен въздух. Облачността ще е предимно значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над Западна България. На отделни места, главно в крайните източни райони, ще превали.

В низините и котловините ще има условия за мъгла или ниска слоеста облачност, от които е възможно и да преръмява. Температурите ще се понижават и във вторник - минималните ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса.

#студ #мъгла #България #вятър #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »